NAPIŠTE NÁM

Kateřina Mintělová
Petřivalského 2744/6
750 02 Přerov
tel: +420 776 320 076
napište nám

ZBOŽÍ V AKCI

 

» Pravý? BIO? Zdravý?
Pravý? BIO? Zdravý? Jinak to na Srí Lance ani nejde.

 

 

Zajímá Vás, čím se cejlonský čaj liší od ostatních? Nevíte nic o jeho původu? Čtěte dál a dozvíte se víc.

Náš čaj pochází z ostrova Cejlon, který se nachází jihovýchodně od Indie v Indickém Oceánu. Cejlon známe také pod názvem Demokratická Republika Srí Lanka.


Ostrov Srí Lanka se pyšní jak neposkvrněnou přírodou, tak jednoduchým způsobem života. Jsou tu deštné pralesy, které poskytují místním obyvatelům vše, co potřebují - čistou pitnou vodu, světoznámé koření a také obživu v podobě tropického ovoce. Rozsáhlé zelené plochy střídají horské stráně, které jsou doslova zalité zelení. Právě zde se v ideálních podmínkách pěstuje rostlina Camellia Sinensis v českém jazyce známá jako čajovník. Kvalitnímu tradičně zpracovávanému cejlonskému čaji se také říká živý čaj, protože se čerstvé lístky ihned po zpracování vakuově balí a putují k zákazníkům. Na Srí Lance je čaj sbírán pouze ručně, což jej řadí mezi světovou špičku. Na rozdíl od jiných zemí zde sběračky pečlivě a šetrně otrhávají čajové keře lístek po lístku. Nesmírná výhoda tohoto výrazně pomalejšího procesu je, že se sbírají jen zdravé, světle zelené, nezaschlé lístky, které se pak vcelku suší a my si je pak v této  podobě můžeme vychutnat v našem šálku Cejlonského čaje. Další výhodou ručního sběru je, že má každá sběračka přidělený čajový "záhonek", kterému se věnuje a udržuje svoje přidělené keře zdravé. Mnoho jiných světových plantáží používá kvůli maximalizaci zisku čajové sekačky, které sice vyprodukují velké množství čaje, ale stroje lístky netrhají celé. Lístky jsou sekány a čtvrceny jak na keři, tak i ve sběrných vacích což výrazně zhoršuje kvalitu čaje a zdraví čajovníků.

Pravý čaj, zdravotní čaj nebo BIO produkty? U nás ne! Proč?

Čaj vypěstovaný v kvalitní půdě bez použití pesticidů a také v čistém prostředí je pochopitelně zdravý, pravý i BIO. Srí Lanka je díky svému klimatu, přístupu k čajovému průmyslu a panenské přírodě místo, odkud právě takovýto čaj pochází.

Producenti cejlonských čajů používají pro vytváření příchutí sušené kousky ovoce, bylinky, okvětní lístky a koření, což čaji propůjčuje přírodní lahodnou chuť. Právě tyto čaje Vám nabízí značka TEA4U, která je deržitelem certifikací cejlonské čajové komise pro kontrolu kvality, nezávadnosti  a vývoz čaje. Pojďte si tedy s námi dát šálek a v něm kvalitní cejlonský čistý čaj.

 

 

 

Zdroj: pureceylontea.com

Váš šálek čaje

-29/03/2015


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Opravdu Bio
Mila
08.03.2017 11:52