Úvod » Zelený cejlonský čaj » TEA4U - Zelený čaj Jasmín - 2gx25
Snad nejvýznamnějším aspektem jasmínového zeleného čaje je vysoká hladina antioxidantů. Mezi hlavní antioxidanty obsažené v čaji jsou katechiny. V závislosti na konkrétním zvoleném čaji se mění i jeho antioxidační vlastnosti. V případě černých jasmínových čajů můžeme očekávat vysokou úroveň theaflavinů, zatímco u nejobvyklejších zelených čajů je vysoká úroveň katechinů, oba však mají na tělo podobné účinky. Antioxidanty v těle rozpoznají a zničí škodlivé látky nebo volné radikály, které mohou způsobovat onemocnění a oslabení imunitního systému.
Je vhodný při hubnutí. Přestože ani jasmínový čaj není zázračným elixírem na hubnutí, může být vhodným doplňkem při držení diety. Antioxidační vlastnosti jasmínového čaje mohou nastartovat a urychlit váš metabolismus a zvýšit tak efektivitu cvičení a tím pádem i redukce hmotnosti.
U pravidelných konzumentů jasmínového čaje dochází k výrazné ochraně imunitního systému, a to díky protizánětlivým a antioxidačním vlastnostem.
Jednou z dalších pozitivních účinků je snížení chronické bolesti kloubů při artritidě. Protizánětlivá povaha určitých organických prvků jasmínového čaje může potlačit otok a zánět kloubů tím, že inhibuje nežádoucí buněčné okysličení.
Přidání jasmínového čaje do běžného jídelníčku prospívá udržení zdravého žaludku. Napomáhá při trávení a předcházení gastrointestinálním formám rakoviny. Aktivují řadu intracelulárních antioxidantů a kooperují s gastrointestinálními enzymy, které podporují zdravou funkci střev.
V boji proti cukrovce se jasmínový čaj ukázal jako cenný pomocník. Jak jasmín, tak zelený čaj může zvrátit negativní dopady diabetes. U lidí, kteří cukrovkou netrpí působí jako prevence a regulátor.
Doporučení pro přípravu:
Doba luhování: 3-4 minuty
Teplota vody: 80°C
Barva nápoje je světle zelená. Chuť čaje je velmi jemná a lehce nasládlá. Čaj má až omamnou jasmínovou vůni, která se ihned po jeho zalití uvolní.
Balení obsahuje 2g×25 čajových sáčků.